dijous, 14 de febrer del 2008

Lleis anti-CAT i casos famosos

Tenia pendent fer un recull de les "lleis" que ens prohibeixen portar el CAT a la matrícula així com dels casos famosos de multes i saraus amb la "legalitat" espanyola.

La llei que diu que no es pot modificar, tapar, etc etc la matrícula del vehicle és la "Ley de Tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial" aprobada por Real Decreto Legislativo 339/1990, de 2 de marzo" i modificada el 6 de juliol de 2005.

Encara recordo el Guardia Civil que em va muntar un pollastre prop de Saragossa dient-me "O quitas esto de aquí o te meto el cepo. ¿No te das cuenta que esto no permite ver la matrícula? Ponlo al lado, hombre." Ja li vaig dir que de "al lado" ná de ná però és que a més això de què no es pugui saber d'on és, tampoc quadra per enlloc. Tots els formats de matrícula a Europa són diferents i no fa ni falta veure el cony d'E o d'F o de GB per saber de quin país és un vehicle. I encara menys si treballes a qualsevol departament de Trànsit...

Un recull de qüestions recollides el seu dia per Isabel Clara-Simó:
1) No ens poden obligar a treure el CAT de sobre la E, i és il·legal que te l'arrenqui ningú;
2) l'únic que pot fer l'autoritat competent és posar-te una multa.
3) Ningú pot immobilitzar el teu vehicle; si de cas, ha d'avisar els Mossos o la policia de trànsit.
4) Important: la matrícula del vehicle és la que consta al permís de circulació, en el qual no hi ha cap E; la matrícula, doncs, només és la numeració i les lletres que la segueixen; si algú tapa la E, no tapa la matrícula, i, per tant, no s'infringeix cap norma.
5) A la ITV ningú no té competències per treure o fer-te treure el CAT; la matrícula és competència dels Mossos i de Trànsit, però no dels tècnics que fan la revisió dels vehicles; si algú requereix la retirada del CAT, ens ha de lliurar aquesta demanda per escrit.


Dit això, apuntar que farà un mes em va caure una multa de trànsit (em van enganxar els mossos amb un radar mòbil a més velocitat de la permesa, res de l'altre món però multa) i del CAT en vam estar parlant (vaja, que van voler fer-me saber que l'havien vist) i en cap cas van fer la més mínima intenció de multar-me per això. Queda dit.

Ara un recull de multes per portar el CAT a la matrícula:

Vilafranca: La policia local multa un conductor pel CAT a la matrícula a petició de la Guàrdia Civil (28/10/06)
Un policia de Premià de Dalt multa el regidor d'Urbanisme d'Argentona per portar el CATLa Guàrdia Civil sanciona el "CAT" a l'Aragó (31/7/07)

Atac d'espanyolisme de la Policia Ncional al Coll del Pertús (16/10/2005)

Un altre cas a la frontera estatal Catalunya-Catalunya Nord

Multa a Rafael Niubò

Multa a la Franja de Ponent


Un vídeo sobre el que pateixen els Catalans del Nord per intentar passar amb el CAT a la Jonquera.

I l'exemple d'un ciutadà igualadí que va decidir fer despertar la seva ciutat menys espanyolitzada.

1 comentari:

Eduard González ha dit...

La meva SH sempre ha dut el Cat! Ara el cotxe me mare i meu tmb! pero amb la moto m'han parat més d'un cop, i no m'han dit mai rés.. i l'han vist!! però que han de dir?? Ha de ser algu molt avorrit per multar-te per això!!

Si mai trobeu algu que us vol multar, podeu recriminar-li tots els crims que es deuen estar portant a terme en aquell mateix moment, mentre ell està aquí perdent el temps amb vosaltres i el vostre cat! si es dediquesin a fer feina! i deixar de fer-se el xulo davan els adolescents, i de les motus! potser viuriem tots més segurs..!!