dimecres, 23 de gener del 2008

Anar a Europa amb moto o amb AVE

Una de les coses que em rebenta més és que per les decisions importants, alguns alienats, considerin les sentències de la in-justícia espanyola com la Paraula de Déu.

Ara sembla que ens hem de refiar del què digui no la in-justícia espanyola, sinó, per més inri, l'Audiència Nacional!!! L'hereu directe del tribunal franquista més repressiu de tots ara resulta que diu que l'obra no té per què aturar-se al seu pas per la Sagrada Família i tots, Patronat de la mateixa inclòs, ja parlen de noves accions i al·legacions i merda a l'espardenya i que volen que els seus tècnics parlin amb els que faran les obres per exposar-los uns documents que diu que tenen molt importants....

Quina patuleia de babaus!! En això s'ha convertit Catalunya??? No aspirem a més????

A veure, deixem aquests babaus i re-centrem el tema que el més important no és, per descomptat, les resolucions de la in-justícia espanyola ni els babaus que encara hi creuen. El més important és:

1) Des de Catalunya, de fa molt anys, hem volgut tenir una connexió ferroviària amb Europa de primer nivell. El que sempre n'hem dit TGV.
No hem volgut que el TGV arribi a Barcelona sinó una CONNEXIÓ AMB EUROPA d'alta velocitat. Algun dia, amb més o menys forats, ens arribarà l'AVE i.... era això el que volíem? Evidentment no, ara els de Madrid podran venir a Catalunya més ràpid i nosaltres hi podrem anar... oi que bé? Home, bé pels que agafen el pont aeri que l'altre dia ja els treien per TV3 LA SEVA dient que a partir d'ara hi anirien en tren que així poden fer feina pel camí amb el portàtil però la resta dubto que ens arregli massa cosa, la veritat... per dir-ho finament.

2) Hem decidit amb sentit d'Estat quin havia de ser el millor trajecte pel tren d'Alta Velocitat? La resposta és NO un altre cop.
Com sempre, l'opressor (llegeixi's ESPAÑA) aprofita el botifler de torn perquè doni suport als seus plans. En aquest cas va ser CIU a la Generalitat i PSC a l'Ajuntament. Si ambdós tinguessin sentit d'Estat:
- Aquell pacte no l'haguessin fet en cap altre lloc que no fos el Parlament de Catalunya (seu de la sobirania de Catalunya)
- I haguessin mantingut les seves posicions d'aleshores fins ara. Enlloc d'ara dir que pim que pam que millor que passi per Sant Cugat i turut viola.... i després es queixen de què no anem a votar....

3) Pot Catalunya decidir qui, què i com farà les obres que passen pel seu propi sòl? Ho sento catalans, la resposta és que TAMPOC.
No senyors, com que els catalans no sabem ni fer obres ni merdes a l'espardenya millor que ens ho facin des de la Capital que, a més, ara tenen recessió borsària i les grans constructores van faltes de líquid. Líquid que els pot aportar el que en diuen "fons públics", o sigui, els nostres impostos. TV3 LA SEVA ens ho presenta com la cosa més normal del món: Les obres les farà Sacyr Vallehermoso. Collons! I com ho han decidit? L'adjudicació ha anat a dit? Ui, no ho sabreu pas! Ara, quedeu-vos amb la idea: En una setmana hem passat de sentir l'Hereu dir que no es podia parar l'adjudicació de les obres a sentir que ja estava concedit... us fa pudor? A mi també. Mentre Catalunya no pugui adjudicar les obres a empreses amb seu a Catalunya, el retorn en inversions seguirà sent pela amb deu.

Se'ns diu que els nostres impostos ens tornen en forma d'inversions i, en especial, d'infrastructures (que és on es toquen calents) i, com sempre, no fan més que prendre'ns el pèl. ELLS decideixen qui ho farà i com ho farà, ELLS decideixen a qui adjudiquen o deixen d'adjudicar i ELLS decideixen quin teatre faran aquest cop per fer creure als catalans que estan per les seves necessitats i que són tan dialogants i simpàtics (com enviar el gras de'n Morlán a Barcelona).


Per tant, el problema no és que l'AVE passi per sota la Sagrada Família, el problema és que Catalunya no pinta res. Estem de simples espectadors a veure què ens faran a la nostra terra. I enviar al·legacions a l'Audiència Nacional no em sembla més que seguir-los el joc als ocupants i als seus col·laboradors.

Ah, i per cert, la connexió de l'Alta Velocitat amb França no està ni planificada.